Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης: Χτίστε μύες και κάψτε το λίπος!

Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζετε για την Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης, χωρίς να την έχετε ακούσει με το όνομά της. Αυτό το πρωτόκολλο προπόνησης έχει συζητηθεί έντονα σε φόρουμ και γυμναστήρια και έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αντικαθιστά τα τυποποιημένα "20 σετ ανά μυϊκή ομάδα" πρωτόκολλα που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 30 χρόνια με μέτρια έως καλά αποτελέσματα.
Η Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης είναι, ουσιαστικά, μια άκρως παρανοϊκή προπόνηση! Πρόκειται να ορμήσετε στα βάρη, και να εναλλάσσετε τα σετ τον ένα μετά το άλλο, με ελάχιστη ποσότητα της ανάπαυσης (ως καθόλου), και στη συνέχεια να προχωράτε στην επόμενη άσκηση. Πρόκειται να  δυναμώσετε, να κάψετε λίπος και να προσθέσετε αρκετούς μύες, θα έχετε φύγει πιο γρήγορα από γυμναστήριο από ότι συνήθως και θα έχετε αυξήσει στο κατακόρυφο την αερόβια δυναμικότητά σας! Η ΠΜΑ είναι πολύ  δημοφιλής σε άτομα  με περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους για αυτό ακριβώς το λόγο: καλύπτει πολλούς στόχους ταυτόχρονα στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Η ΠΜΑ παραδίδει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το χρόνο σας στο γυμναστήριο και μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα μεταμόρφωσης του σώματός σας.
Θα επιτεθείτε σε κάθε σετ από κάθε άσκηση με μεγάλη ενέργεια και εκρηκτικότητα. Κάντε «διάλειμμα» για 5 δευτερόλεπτα για να πιάσετε την αναπνοή σας και προχωρήστε στην επόμενη άσκηση εκτελώντας κάθε σετ με τη μέγιστη ένταση. Η ΠΜΑ απαιτεί να ασκείτε ολόκληρο το σώμα σας σε κάθε προπόνηση. Και αυτό γιατί έχει ένα πολύ θεμελιώδη στόχο: να εξαντλεί το σώμα.

Η ΠΜΑ απαιτεί να ασκείτε ολόκληρο το σώμα σας σε κάθε προπόνηση. Και αυτό γιατί έχει ένα πολύ θεμελιώδη στόχο: να εξαντλεί το σώμα.
Τα αποτελέσματα της ΠΜΑ θα σας φανούν πρωτόγνωρα και πολύ καλύτερα από μια πλήρη προπόνηση. Πρώτα απ 'όλα, η δύναμή σας θα εκτοξευτεί. Άλλωστε, επιτίθεστε σε κάθε ομάδα μυών και τους αναγκάζετε να εργάζονται πέρα από τις συνηθισμένες τους ικανότητες. Ως επόμενο, οι μύες σας θα μεγαλώσουν. Εξαναγκάζοντας τόσο πολύ αίμα σε κάθε μυϊκή ομάδα - περισσότερο από όσο μπορεί να έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν - σημαίνει ότι οι ίνες σας θα πρηστούν. Η ασταμάτητη φύση της ΠΜΑ εξασφαλίζει κάψιμο λίπουςόχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και για πολλές ώρες μετά το τέλος της προπόνησης. Τέλος, με την καρδιά και τα πνευμόνια να δουλεύουν στο μάξιμουμ, σημαίνει ότι πρώτον θα είστε σε κορυφαία αερόβια κατάσταση και δεύτερο ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να πατήσετε πόδι στο διάδρομο.
Δώστε για μια εβδομάδα μια ευκαιρία στον εαυτό σας να απολαύσει όλα τα θετικά αποτελέσματα της Μεταβολικής Αντίστασης και σοκάρετε το σώμα σας με νέα επίπεδα δύναμης και μυϊκής ανάπτυξης. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πρωτόκολλο που να ταιριάζει περισσότερο τις προπονητικές σας ανάγκες και στόχους. Μπορεί τελικά να αποφασίσετε ότι δεν σας ταιριάζει και να ξαναγυρίσετε στο παλιό σας πρόγραμμα. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόση πρόοδο θα έχετε κάνει μόνο με μια εβδομάδα ΠΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: