Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Interval Training ( Διαλειμματική Προπόνηση)

Το Interval Training είναι καταπληκτικός τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες, να σε βοηθήσει πολύ περισσότερο στο αδυνάτισμα, να κτίσεις αντοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα και να κάνεις την εξάσκηση σου πολύ πιο ενδιαφέρουσα.
Τι είναι;
To Interval Training είναι καρδιαγγειακή άσκηση κατά την οποία εναλλάσσονται διαστήματα μεγαλύτερης έντασης με διαστήματα μικρότερης έντασης για ανάκαμψη.

Αυτό το είδος εξάσκησης έχει χρησιμοποιηθεί από αθλητές για να βελτιώσουν την απόδοση τους, όμως έχει αποδείξει ότι ωφελεί και απλούς ανθρώπους που απλά ασκούνται.
 Το Interval Training δεν βελτιώνει μόνο την απόδοση, αλλά βελτιώνει επίσης και την ικανότητα των μυών να καίνε λίπος. Αυτή η επαναλαμβανόμενη μορφή άσκησης οδηγεί σε κινητοποίηση της αρχής της προσαρμογής από τον οργανισμό. Το σώμα αρχίζει να κτίζει καινούργια τριχοειδή αγγεία και μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολα την ανταλλαγή του οξυγόνου στους μυς που εργάζονται. Οι μυς αναπτύσσουν μεγαλύτερη αντοχή στην υπερπαραγωγή γαλακτικού οξέως και ο καρδιακός μυς δυναμώνει. Αυτές οι αλλαγές οδηγούν σε βελτιωμένη απόδοση, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Το interval training βοηθά επίσης την πρόληψη τραυματισμών που συχνά συνδέονται με επαναληπτική άσκηση αντοχής και σου επιτρέπει επίσης να αυξήσεις την ένταση της εξάσκησης σου χωρίς υπερπροσπάθεια ή burn-out.
Αν ασκείσαι λοιπόν σταθερά με καρδιαγγειακές διαλλειμματικές ασκήσεις για 20 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα, θα παρατηρήσεις ότι θα:

-Μειωθεί το σωματικό σου λίπος

-Βελτιωθεί δραματικά ο τόνος των μυών σου

-Σφίξει το δέρμα σου και θα ελαττωθεί η εμφάνιση των ρυτίδων που τυχόν έχεις

-Εκτοξευτεί η ενέργεια σου καθώς και η σεξουαλική επιθυμία σου

-Βελτιωθεί η αθλητική ταχύτητα και απόδοση σου

-Επιτύχεις να φέρεις το σώμα σου σε φόρμα ευκολότερα και γρηγορότερα

Η ομορφιά αυτού του είδους προπόνησης είναι το ότι αν γενικά δεν είσαι σε φόρμα, δεν θα μπορείς να ασκηθείς πολύ σκληρά γιατί θα παραχθεί πολύ γρήγορα γαλακτικό οξύ στους μυς σου και θα σε εμποδίσει από το να ζορίσεις την καρδιά σου υπερβολικά.

Το Interval training ταιριάζει και προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκούμενου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: