Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

γυναίκες και βάρη στο γυμναστήριο.

Όταν οι trainer προτείνουν γυμναστική με βάρη, οι γυναίκες είναι αρνητικές και κρατούν αποστάσεις. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι τα βάρη θα παραμορφώσουν και θα φουσκώσουν το σώμα. Όμως που σταματούν οι μύθοι για τα βάρη και που ξεκινά η αλήθεια?
Μύθος 1ος
Τα βάρη φουσκώνουν το σώμα!
Πολλοί άντρες πηγαίνουν στο γυμναστήριο, λίγοι όμως τελικά καταφέρνουν να φουσκώσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον για τις γυναίκες είναι σχεδόν αδύνατο! Καθώς ο οργανισμός τους δεν παράγει τεστοστερόνη η οποία είναι μια από τις βασικές ορμόνες για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.
Η αλήθεια
Στην πραγματικότητα με τα βάρη το γυναικείο σώμα θα σφίξει και θα χάσει πόντους και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει σαν τα σώματα των Bodybuilders Γυναικών γιατί κάτι τέτοιο γίνεται με εξειδικευμένη προπόνηση, διατροφή και άλλα μέσα.
Το πρήξιμο που ίσως αισθάνεσαι μετά τα βάρη είναι η αιμάτωση της περιοχής που δουλέψατε και όχι παραμόρφωση του σώματός σας και φούσκωμα.
Μύθος 2ος
Οι γυναίκες χρειάζονται μόνο αερόβια άσκηση και αν κάνουν βάρη πρέπει να είναι πολύ λίγα η και καθόλου. Αυτό είναι λάθος γιατί με την αερόβια άσκηση το σώμα εκτός από το λίπος <καίει> και μυς από τους οποίους αντλεί ενέργεια.
Η αλήθεια:
Ο μόνος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε το μυϊκό μας σύστημα είναι τα βάρη και η πρωτεϊνούχα διατροφή.
Μύθος 3ος
Η γυμναστική με βάρη μετατρέπει το λίπος σε μυς..... Οι μυες και το λίπος είναι δυο διαφορετικά πράγματα και κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί.
Η αλήθεια
Με τα βάρη οι μύες αναπτύσσονται με αποτέλεσμα το λίπος να καίγεται.

Γράφει η  Ιωάννα Γιαννιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: