Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

SQUATS η μαγική άσκηση

τα βασικά πλεονεκτήματα των squats:

1. Βοηθάνε στο κτίσιμο μυϊκής μάζας σε ολόκληρο το σώμα όσο καμία άλλη άσκηση:

Τώρα θα μου πείτε πώς συμβαίνει αυτό, αφού η άσκηση επικεντρώνεται στα πόδια.
Η αύξηση της μυϊκής μάζας σε ολόκληρο το σώμα γίνεται, διότι κατά την εκτέλεση της άσκησης με την απαιτούμενη ένταση δημιουργείται ένα εξαιρετικά αναβολικό περιβάλλον στον οργανισμό λόγω της έκκρισης τόσο τεστοστερόνης όσο και αυξητικής ορμόνης.
2. Το λίπος καίεται πολύ πιο εύκολα: Λόγω του ότι δουλεύουν σχεδόν όλοι οι μύες του σώματος για να εκτελεστή η άσκηση αυτή, το λίπος καίεται πολύ πιο εύκολα.   

3. Τα καθίσματα squat είναι μια από τις πιο λειτουργικές ασκήσεις: Είναι μια από τις ασκήσεις που κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο εύκολη αφού μιμείται βασικές κινήσεις του σώματος, που χρησιμοποιούμε για δουλειές ή αγκαλιές. Έτσι με την εκτέλεση της άσκηση αυτής δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τους βασικούς μύες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. 

4. Η κινητικότητα διατηρείται περισσότερο, αφού τα καθίσματα δυναμώνουν τους μύες των ποδιών όσο καμία άλλη άσκηση. Παράλληλα γυμνάζουν πάρα πολύ καλά  το μέσο κορμό και όλους τους σταθεροποιητικούς μύες της περιοχής με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η ισορροπία.  

5. Αυξάνουν την αθλητική επίδοση: Τρέξιμο, άλματα κτλ, σε όλες τις κατηγορίες αθλητών. Για τον λόγο αυτό, τα καθίσματα squat δεν πρέπει να λείπουν ούτε από το πρόγραμμα των αθλητών.  

6. Δυναμώνουν τους τένοντες και τους συνδετικούς ιστούς με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. 

Μετά από όλα αυτά τα οφέλη που προσφέρει η άσκηση squat, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην την συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας. 

Και να θυμάστε, τα καθίσματα squat γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τα πόδια.

Να είστε καλά και να γυμνάζεστε πάντοτε με προσοχή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: